De pilots op de basisschool zijn afgesloten met een boost om te verbeteren

Na 5 weken les te hebben gegeven op de basisschool heb ik heel erg veel geleerd en met mij hopelijk ook de leerlingen. Ik heb het ze niet gemakkelijk gemaakt en in ruil daarvoor deden ze hetzelfde voor mij.

Het is voor kinderen best een hele opgave om op te groeien. Zo veel dat ik soms wel eens denk dat we als volwassenen niet snel genoeg in de sleur terecht wensen te komen om de pijn van groeien maar te kunnen vermeiden. We mogen echt wel nog wat meer respect hebben voor onze kinderen.

Behalve dat ik heel veel heb gekregen, mocht ik ook wat geven. De winnaars van de wedstrijd gingen naar huis met een setje potjes die gebruikt kunnen worden om hun geld in te beheren en € 15,- om ze gelijk op weg te helpen. Er is ook aan de ouders gedacht. Die krijgen een gratis avond training waarin ze leren hoe ze hun kinderen met dit nieuwe systeem kunnen ondersteunen.

Omdat ik niemand met een sip gezicht naar huis wilde sturen, heb ik iedereen een potje meegegeven. Het belangrijkste potje dat kinderen in deze leeftijd hebben, het potje Spelen.

De pilot was om te zien of en hoe dit soort kennis aanslaat bij deze doelgroep. Nu de pilot is afgerond ben ik toe aan de volgende stap. Het is nu het belangrijkste dat het programma word omgezet naar een lessen pakket dat docenten zelfstandig kunnen gebruiken. Op deze manier kunnen veel meer kinderen bereikt worden en dus profiteren van de kennis.

Dit doe ik onder andere door het verhaal van Sem, dat de rode draad is voor de lessen, om te zetten naar een educatief kinder boek. Het is nog niet af en we zoeken nog mensen die hier op wat voor manier een bijdrage aan zouden willen leveren. Voel je vrij om een berichtje achter te laten.

Wil je meer weten over deze lessen of zelf leren wat deze kinderen geleerd hebben? Meld je dan aan voor één van de trainingen.

Tot snel!

Diederik