Nieuwe potjes, Later bestaat niet en wat een weer hèh?!?

Het is bijna vakantie maar eerst nog even een lesje over geld. Twee van mijn favorite onderwerpen, Genieten en Dromen!

Het is een stormachtige dag en de klas is onrustig. Ik ben benieuwd wat er is blijven plakken van de vorige les en dat valt me helemaal niet tegen. In deze les introduceer ik nieuwe potjes en lees ik het volgende stuk van het verhaal van Sem en zijn vrienden voor. We verdelen het geld van deze week, doen een paar opdrachten samen en ik geef wat uitleg.

Alle kinderen begrijpen het concept sparen wel maar het is toch niet voor iedereen even duidelijk wat ‘later’ precies is. Als ik aangeef dat later niet bestaat en de enige tijd waarin dingen gebeuren ‘nu’ is, ontstaat er een leuke discussie.

Deze week hebben we het over verlangen. Om je eigen verlangens te ontdekken is het leuk om een visionboard te maken. De kinderen en de juf hebben tijdschriften en reclame folders opgespaard en we gaan lekker aan de slag met knippen en plakken. Sommige jongens klagen dat ze het kinderachtig vinden om te knutselen maar even later zijn ook deze jongens heel “grote-jongens-achtig” aan het knippen.

Het huiswerk is ook leuk. “Zoek het grootste snoep-ding dat je kunt vinden en eet het helemaal alleen op”

Ik vond het weer super om iets uit te mogen leggen. Volgende week word een super uitdagende les over kansen en “later-als-je-groot-bent”. Ik hoop dat de vakantie er voor heeft gezorgd dat iedereen lekker uitgeslapen en fris is!

 

Waar spaar jij voor? Vind je het moeilijk of juist makkelijk? Welke dingen koop je “gewoon omdat je er zin in had”? Ik hoor graag van je!

Groeten,
Diederik

Mis nooit een update

Ik begrijp dat je niet elke keer op de site kunt kijken of er al iets bij gekomen is. Als ik je nu eens een mailtje stuur zodra ik iets te melden heb? Dat scheelt een hoop tijd en gedoe!

privacy Ik bescherm je privacy en stuur je alleen relevante berichten