Als je niet kunt delen, kun je ook niet vermenigvuldigen

Welke ondernemer kent dit niet op één of ander moment in zijn of haar carrière?

“Het ene moment komt er wat geld binnen en dan blijft het weer stil.”

Eén van de grootste verschillen tussen ondernemen en in loondienst werken, is het stabiele inkomen. Ondernemen én stabiele omzet of stabiele winst bestaan bijna niet. Er zal altijd wel wat fluctueren, omdat je te maken heb met vakantieperiodes of de bouwvak, waarin mensen niet kopen of met het einde van het jaar, waarin budgetten opgemaakt moeten worden of juist al op zijn. Ik heb het daarom ook over stabiel inkomen. Ik ben zelf ook op zoek naar stabiel inkomen en de enige manier (die ik kan bedenken) om dat te realiseren is als ik gemiddeld meer dan genoeg van de omzet overhoud om mijzelf elke maand een vast bedrag uit te keren.


Voor veel ondernemers geldt dat ze wat verdienen en hier zo-nu-en-dan wat van overmaken. De ene maand wat meer dan de andere en soms tussendoor nog een beetje. Door op deze manier te werken, loop je het risico dat je eigenlijk geen idee hebt waar je heen gaat met je bedrijf, je inkomen wordt immers door je klanten bepaald. Wil je dan ook de ene maand wat meer  en de andere maand wat minder klanten en tussendoor nog een beetje…

… of zou je eigenlijk altijd wel ongeveer evenveel klanten willen (en steeds een beetje meer)?

Er zijn verschillende manieren om een stabiel inkomen te genereren en ik heb voor mijzelf de volgende strategie bedacht. Net als iedereen houd ik ook van successen, dus ik begin klein, zodat ik zeker weet dat ik aan het begin veel successen zal hebben.

Ik wil in de eerste week € 1,- aan mijzelf uitkeren, in de tweede week € 2,-, in de derde week € 4,- en zo steeds vermenigvuldigen. Mijn doel is om mijn vorige salaris á € 2.022,23 te evenaren en te overstijgen natuurlijk.

1 € 1,00
2 € 2,00
3 € 4,00
4 € 8,00
5 € 16,00
6 € 32,00
7 € 64,00
8 € 128,00
9 € 256,00
10 € 512,00
11 € 1.024,00
12 € 2.048,00
13 € 4.096,00

Alle weken bij elkaar opgeteld, kom ik uit op € 8.191,-. Als we dit omrekenen naar een maandsalaris is dat  € 2.728,-. Mooi toch? In twaalf weken zit ik net iets over mijn vorige salaris en omdat winst en omzet schommeld, ga ik nog één week verder naar  € 4.096. Dan duurt deze uitdaging precies 1 kwartaal, wat ook mooi is voor de licht autistische mensen onder ons. :-p


Wat heeft dit alles nou met jou te maken, vraag je je misschien af. Nou… ik gaf het al aan, al het geld waar ik mijn eigen salaris mee betaal zodat ik de boterhammetjes op tafel kan leggen, komt van mijn klanten. Van jou en je vrienden en bekenden dus.

Wacht! Ik hoor die muis al kruipen of die vinger richting de terug-knop gaan, maar er is meer!

Er moet wel een hele goede reden zijn, wil jij ook maar € 1,- aan mij gaan geven. Daar is vertrouwen voor nodig, dat begrijp ik, vandaar dat ik ook begin met heel goedkoop vertrouwen aanbieden. Zoals de titel al aangeeft:

Als je niet kunt delen, kun je ook niet vermenigvuldigen!

Ik heb een paar weken nodig om de voorbereidingen te treffen, maar …

… in de eerste week van maart bied ik mijn tijd en producten aan voor € 1,-, in week 2 voor € 2,- en je raadt het al, in week 3 voor € 4,-.

Gaat dit dan door tot je mij €4.096,- moet betalen voor een training? Nee. Mijn huidige prijzen staat vast en hoger worden ze voorlopig niet. Kijk voor alle actievoorwaarde op Delen is vermenigvuldigen


Beste ondernemer, Als je dit nou heel leuk vindt en ook mee wilt doen, laat dan een bericht en een link naar jouw site achter onder dit bericht of stuur een berichtje met #delenisvermenigvuldigen. Sluit je aan bij de ondernemers die ook een stabiel salaris willen en doe mee.

Geen ondernemer? Vraag dan eens aan je fysio of coach of hij/zij ook meedoet met de delen-is-vermenigvuldigen actie. Vragen kan altijd!

Stuur dit bericht door en behaal je voordeel. Ik hou je op de hoogte en hoop je op 1 maart te ontmoeten.

Groeten,
Diederik

PS. Vroeg aanmelden voor week 1? Reken maar dat er veel mensen komen en ik heb ook maar een beperkte hoeveelheid tijd…

Hint hint…

[yikes-mailchimp form=”1″]