Update 1 – Doelgericht leven

“Hoe zou jouw leven er nu uit zou zien, als je van jongs af aan geleerd zou hebben om je geld zo te beheren dat je altijd genoeg hebt voor alle aspecten van je leven?”

In deze update wil ik je graag wat meer vertellen over de gedachte achter de methode. In ons leven is het belangrijk om te genieten én bewust na te denken over onze toekomst.

Ik wil graag een pilot draaien op een paar basisscholen in mijn regio. Dat is alles tussen Alphen, Gouda, Rotterdam en Den Haag en in gesprek met jeugdzorg en andere gemeentelijke organisaties in dit gebied. Als jij iemand kent die hier mogelijk interesse in heeft, deel dit bericht met hem of haar met het verzoek te mailen naar info@vriendenmetjegeld.nl of vind me op linkedin.

Er is iets niet helemaal goed gegaan met het geluid dus je zult het geluid goed hard moeten zetten.

Ik wil heel graag weten wat jouw financiële uitdagingen zijn voor jezelf en bij het opvoeden van kinderen en hoe je dit nu aanpakt. Jouw waardevolle inzicht kan de oplossing zijn zijn voor de uitdaging van een ander dus deel het met ons.

Bekijk de video en laat een reactie achter onder deze pagina

Bedankt,
Diederik

PS. Beste Docent,

27 tot 31 maart is de week van het geld. Hoe leuk zou het zijn om de pilot in de 5 weken ervoor , in de week van 20 of 27 februari, te beginnen en af te sluiten net voor of in de week van het geld? Het zijn 5 lessen van ongeveer een uur met ongeveer 15 minuten instructie en daarna een stuk klassikaal en in groepsverband. Ik heb de informatie over de lesmethode klaar liggen zodat je deze in de kerstvakantie rustig kunt doorlezen en we in januari kunnen doornemen wat het beste past op jouw school.

Ik vind het belangrijk dat iedereen tijdens de les zowel serieus is én plezier maakt. Elke les bestaat uit een stukje herhaling en reflectie, de introductie van een nieuw deel, klassikale nabespreking en oefeningen en een stukje huiswerk. Tijdens de les leren kinderen iets nieuws over het beheren van geld en word er gekeken naar de ontwikkeling op persoonlijk vlak. Hierdoor zullen de kinderen na 5 weken heel goed in staat zijn hun geld op een praktische en doeltreffende manier te beheren én hebben ze meer inzicht in zichzelf, hun geld gedrag en de manier waarop ze naar de wereld kijken gekregen.

Ik hoop dat ik deze interactieve, speelse en uitdagende lessen in jouw klas mag komen geven.

Groetjes,
Diederik