Het groeiprogramma van het Oranje Fonds

Vrijdag 11 November aanstaande sluit de aanmelding voor het groeiprogramma van het Oranje Fonds. Vrienden met je geld is een zeer geschikte kandidaat voor het groeiprogramma en zal zich zeker aanmelden.

Het groeiprogramma van het Oranje Fonds is een ontwikkel- en uitvoeringstraject voor maatschappelijke organisaties die hun lokale initiatief wilden laten groeien. Hiermee wil Oranje Fonds onder andere

  • Sociale innovatie en sociaal ondernemerschap stimuleren en faciliteren.
  • Het bereik en/of de impact van sociaal initiatief vergroten en
  • Bijdragen aan het verduurzamen van sociale innovaties en sociaal initiatief

Na drie succesvolle edities, is de werving gestart voor een vierde versie van het Oranje Fonds Groeiprogramma. 11 november 2016 sluit de aanmelding waarna op 16 december een afwijzing dan wel uitnodiging voor een selectiegesprekken in week 2 t/m 6 van 2017 zal volgen. In maart worden de beste deelnemers geselecteerd.

Vrienden met je geld is uitermate geschikt voor het Oranje Fonds omdat het project direct ingaat op het armoede probleem in gezinnen en bij kinderen. Met de unieke methode leren kinderen hoe ze goed om kunnen gaan met hun geld waardoor ze voor de rest van hun leven altijd genoeg geld zullen hebben voor alle aspecten van hun leven. Geld beheren betekend plannen, dromen en genieten. Door kinderen te leren omgaan met geld, leren ze in lange termijnen denken, ontwikkelen ze dromen en ontdekken ze wie ze zijn.

1 op de 8 kinderen groeit op in armoede en veel kinderen maken schulden omdat ze niet weten hoe ze met geld moeten omgaan. Nu, meer dan  ooit, is het tijd voor nieuwe kennis en meer aandacht. De methode leert kinderen hun financiële weerbaarheid te verhogen waardoor ze lekker in hun vel zitten goed functioneren. Kinderen horen op te groeien in weelde en gezond leren omgaan met geld zodat ze hun talenten en unieke zijn kunnen nastreven.

Vrienden met je geld is zeer geschikt om landelijk uitgerold te worden. Het is enorm schaalbaar en breed inzetbaar.

Wat het Oranje Fonds ondernemers bied is

  • Structuur,
  • Ontwikkelruimte (financiering)
  • Mogelijkheden om te werken aan het vergroten van professionele vaardigheden en competenties
  • Leren van elkaar tijdens uitwisselings-bijeenkomsten
  • Toegang tot een netwerk van ervaringsdeskundigen en experts
  • Follow-up mogelijkheden bij positieve resultaten

Een uitgebreide beschrijving is te vinden op http://www.oranjefonds.nl/groeiprogramma in de brochure